INFO

Even Voorstellen

Wie zijn wij?

Alie Wouda en Anne-Klare Dingemans hebben per 1 juni 2023, het vermaarde party- en zalencentrum ’t Haske overgenomen en ze voelen zich er helemaal thuis. ‘Wij voelen ons als een vis in het water’, zeggen ze bijna in koor.

Met verschillende zalen, een bowlingcentrum, restaurant, midgetgolfbaan en ongeveer 25 vaste en losse medewerkers is het een behoorlijke onderneming om te leiden. “Ik kom hier elke dag met plezier naartoe,” zegt Alie Wouda. Ze heeft haar carrière als juriste opgegeven om samen met haar vriendin Anne-Klare het avontuur van ’t Haske aan te gaan. “We hadden altijd al het idee om samen iets te ondernemen, misschien een foodtruck of een winkeltje. Maar dat het zo’n grote onderneming zou worden, hadden we niet verwacht,” zegt Anne-Klare, die ook nog haar eigen hotel in Joure runt.

Vorige eigenaar Henk van Bruggen heeft hen inmiddels ingewerkt en geniet nu van zijn pensioen met zijn familie. “Hij heeft ons alles geleerd, en nu kunnen we het zelf,” zegt Alie. Ze hebben alle informatie die Henk in zijn hoofd had over afspraken met verschillende verenigingen, bedrijven en leveranciers gedigitaliseerd. “Dat was nogal een klus,” lacht Anne-Klare. Maar de enthousiaste ondernemers hebben het voor elkaar gekregen. Nu zijn ze bezig met het renoveren van het interieur, het verplaatsen van het invalidentoilet, het vergroten en toegankelijker maken van de entree, en andere details. “Maar we nemen het stap voor stap,” zegt Anne-Klare.

Jouster studio HUP heeft een plan gemaakt voor de nieuwe uitstraling van het gebouw. Bij de bowlingbanen worden de muren in andere kleuren geschilderd. Het materiaal van de banen is nog steeds van goede kwaliteit en kan nog jaren mee. “Daar hoeven we niets aan te doen,” zegt Anne-Klare. “Als je hier over een jaar terugkomt, zie je wat we bedoelen.”

Contact

Vegelinsweg 20
8501 BA Joure

info@haske-joure.nl
We zijn iedere dag geopend.

WIL JE IETS RESERVEREN OF VRAGEN?

Bel dan naar 0513-415 281.

’t Haske wordt door Anne Klare en Alie bestierd.

Foto Johan Vogelzang.

Ze willen ook de buitenkant van het gebouw veranderen om een modernere uitstraling te creëren, met behoud van authenticiteit. “We willen geen trendy, strakke locatie zoals je in de Randstad zou vinden,” zegt Alie. “We willen de warmte, gezelligheid en menselijkheid behouden,” voegt Anne-Klare toe.

Ze willen zichzelf blijven, vriendelijk en toegankelijk voor mensen, en de zaak met beide benen op de grond runnen. Daarom beginnen ze met matinees op zondagmiddag, met elke maand optredens van bekende artiesten, te beginnen op 3 december jl (zie agenda de meest recente informatie), omdat ze merken dat daar vraag naar is in Joure en omstreken.

Ze blijven beurzen en congressen organiseren, net als hun voorganger Henk van Bruggen, en ze werken hard om de bowlingbanen nieuw leven in te blazen. “In het weekend zit het hier al vol met mensen die komen bowlen en gezellig iets eten in ons restaurant,” zegt Anne-Klare. “Door de week mogen er ook best meer mensen langskomen om te bowlen,” voegt ze eraan toe. Alle koren en andere verenigingen weten ’t Haske nog steeds te vinden, wat een goed teken is.

De nieuwe website is in ontwikkeling, net als de gerenoveerde hal. Het is druk voor de dames, met het runnen van het veelzijdige bedrijf, Anne-Klare heeft ook nog haar eigen hotel, en beiden hebben een gezin met kinderen die ze graag betrekken bij hun avonturen. “Het kan soms hectisch zijn, maar we vinden het geweldig en vullen elkaar goed aan. En we hebben een fantastisch team van medewerkers, dat mag ook gezegd worden,” besluit Anne-Klare.

Bron: Jouster Courant, 7 dec 2023

Scroll naar boven